problémy s dcerou

...a my už ho někam přeřadíme :-)

problémy s dcerou

Příspěvekod zelicko » 21 črc 2010, 12:39

Dobrý den, prosím o radu, už jsem zoufalá. Mám 17,5 letou dceru, která má od svých 12 let nařízenou ústavní výchovu.
Není to z rodinných důvodů, ale protože je nezvladatelná. Jsem rozvedená, ale vždy měla dobré rodinné zázemí. Její otec o ni nemá zájem. Nemáme spolu dobrý vztah, ona mi vyčítá, že jsem ji šoupla do pasťáku a vůbec si nepřipouští skutečné důvody, proč je tomu tak. Začalo to tím, že se chytla party místních romů, nechodila do školy, kradla doma peníze , vyhrožovala, že skočí z okna, nebrala mne vůbec na vědomí a nakonec několikrát nepřišla přes noc domů. Její povahu bych charakterizovala jako: sebestředná, výbušná, agresivní, hysterická, manipulátorská, lstivá a vypočítavá. Opravdu nic hezkého!
Z posledního DÚ několikrát utekla, takže jí naúčtovali celkem za převozy policie zpět do zařízení už částku 11,5 tisíce a ještě je v tom 1x pobyt na záchytce. Vůbec se nemá k tomu, aby dluh splácela, naopak ještě ze mě a babičky tahá peníze. Pokud jí nevyhovíme, je zle. Byla by schopná mne i napadnout fyzicky. Vyhrožuje, že mne to všechno bude ještě mrzet. Bojíme se, že po jejím dovršení 18let přijde exekutor. Dnes po naší poslední hádce, kdy vše vygradovalo do nechutností, které mi řekla do očí, vážně přemýšlím, jestli je možné se jí zříci, protože už je to opravdu neúnosné!
Děkuji za Vaši radu!
zelicko

Re: problémy s dcerou

Příspěvekod Vrba » 21 črc 2010, 14:23

Potomka lze vydědit, zřeknout se jej podle našeho právního řádu nelze. Jsou známé případy, kdy takto vyvádějící potomek "zmoudří" buď když se vážně zamiluje, nebo když dívka otěhotní. Zaručené to ale nikde není...
Po dosažení zletilosti zkuste dceři "zrušit" její trvalý pobyt u Vás - může být "přihlášená" třeba na obecním úřadě. Pokud ji ještě vyhodíte z (nepustíte do) domu/bytu, bude to zřejmě znamenat úplný konec vašeho vzájemného vztahu a velký problém v jeho případném obnovení někdy v budoucnosti. Tento Váš dotaz je spíš na psychologickou či obdobnou odbornou poradnu.
Vrba
Přispěvatelé

Zpět na Nevíte, kam zařadit váš dotaz? Napište ho sem...