Věcné břemeno - právo návštěv

nájem, podnájem, spoluvlastnictví, vypořádání, držba, vydržení, užívání...

Věcné břemeno - právo návštěv

Příspěvekod Ester » 20 čer 2010, 17:56

Dobrý den
S manželem jsme byli vlastníky rekreační chalupy, kterou jsme darovali naší nezletilé dceři - které je nyní 7let. V darovací smlouvě je zřízeno i věcné břemeno sestávající z doživotního užívaní rodinného domu oběma dárcům (otci a matce).
Nyní nastal v našem manželství problém.
Manžel si našel přítelkyni a odešel od nás. Já, ani on jsme zatím žádost o rozvod nepodali, snažím "vyčkat", zda se nevrátí zpět.
Souhlasím s tím, aby se s dcerou vídal o víkendech na této rekreační chalupě (která je nyní ve vlastnictví dcery), ale bez přítomnosti jeho milenky .
Dcera se chce s otcem stýkat, ale také odmítá přítomnost jeho milenky. Psychicky ji jeho odchod velice sebral, jelikož je na tátu velice citově vázána.
Je v tomto případě nějaká šance odvolat se případně do budoucna na toto věcné břemeno, které povoluje užívání domu pouze mě a manželovi?
Nejde mi o jeho volný čas, který tam chce s milenkou trávit. V tomto případě mi jde pouze o chvíle, kdy na chalupě má být s ním naše dcera.
Velice děkuji za odpověď E.
Ester

Re: Styk s dítětem

Příspěvekod MilanK » 29 čer 2010, 22:25

Dobrý večer,

obávám se, že tohle je neřešitelná situace. Oprávněný z věcného břemene má právo návštěv, což je i návštěva milenky. Něco jiného by to bylo, kdyby další osoba soustavně užívala výhod z práva odpovídajícímu věcnému břemni. Pokuste se s manželem domluvit, přes soud to zřejmě nevyřešíte.

S pozdravem

Milan
MilanK
Globální moderátor

Zpět na Nemovitosti - domy, byty, pozemky, věcná břemena